AKTIVNOSTI UDRUŽENJA

SEMINAR DR.YOGESHA SEGALA

SLIKA SEGHAL

Udruženje „Boenninghausen“ želi ovom prilikom da Vas obavesti da će u organizaciji našeg udruženja 20. i 21.aprila renomirani indijski homeopata Dr.Yogesh Sehgal održati predavanje na temu „Um – najvažniji simptom u životu čoveka“  u prostorijama našeg udruženja.

U pitanju je ekskluzivna prilika da po metodi dr.Sehgal-a na praktičan i prihvatljiv način razjasnite  različite rubrike uma, bez obzira da li praktikujete homeopatiju, ili još uvek studirate.

Da se podsetimo, tvorac originalne tehnike rešavanja homeopatskih slučajeva koja se zasniva isključivo na tumačenju rubrika uma, je preminuli Dr.M.L.Sehgal. Na osnovu ideja koje je njegov pokojni otac utemeljio davne 1978.godine, Dr. Yogesh Sehgal (predavač i homeopata) će u dvodnevnom predavanju objasniti sledeće:

  • Uzimanje slučaja; Objašnjavanje rubrika uma i pravljenje razlike između remedija koje se odnose na mentalne poremećaje (depresija, anksioznost i neuroze).

Na primer: Rubrike poput Mind, injustice cannot support; Mind, delusions, wrong has suffered, mind, delusions, wrong has done i slično.

Remedija: Acetic Acid

  • Uzimanje slučaja; objašnjavanje rubrika i razlikovanje remedijima u slučaju dece.

Na primer: Rubrike poput, Mind, threatening, clinging, carried desires to be i caressed. Remedije: tuberculinum, benzoicum acid, hepar sulphuris, calcarea

  • Razmatranje hroničnih psihičkih oboljenja na osnovu simptoma uma.

Sve teme će biti razmatrane na osnovu video materijala i papirnih slučajeva.

Za sve informacije u vezi sa organizacijom seminara, svi zainteresovani za zanimljivo putovanje u svet rubrika uma, mogu se javiti sekretaru udruženja Dejanu Vračeviću na telefon: +38165/2280490, marketing asistentu udruženja Babić Tamari na telefon +38163/228491  ili putem e-mail-a:dr.goran@homeopatija.org.rs

HOMEOPATSKO LEČENJE NA KOPAONIKU

Uz podršku Udruženja za klasičnu homeopatiju “Boenninghausen”, u okviru MK Mountain Resort na Kopaoniku od 16. jula počeo je sa radom moderni Centar za homeopatsko lečenje.

Na planini sa više od 200 sunčanih dana godišnje, povoljna klima i bogatstvo biljnog sveta pogoduju razvoju homeoptskih programa lečenja. Za korisnike homeopatskog programa na planinini sunca, u ponudi je pet osnovnih homeopatskih tretmana: homeopatski tretman za lečenje alergije, za antistres, za regulaciju rada štitaste žlezde, tretman za regulaciju dijabetesa kao i homeopatski tretman za regulaciju telesne težine.

“Važno je da homeoptski tretmani budu prilagođeni pacijentima i da stručnjak daje uputstva i nadgleda proces izlečenja. Na kraju sedmodnevne ili desetodnevne terapije vrši se kontrola, upoređujemo parametre sa početka terapije i dajemo predloge i uputstva kako da pacijent nastavi sa daljom terapijom”, objasnio je Goran Lukačević, diplomirani homeopata iz Udruženja za klasičnu homeopatiju “Boenninghausen”, naglašavajući da je odvijanje tretmana u odgovarajućem prirodnom okruženju pogoduje ostvarivanju boljih rezultata, stoga je Kopaonik idealno mesto za ovakav vid lečenja.

Za korisnike homeopatskog programa na Kopaoniku, pripremljen je specijalni režim ishrane, a čitav tok tretmana nadgledaće stručni tim, na čelu sa Goranom Lukačevićem, diplomiranim homeopatom.

“Homeopatija se ne primenjuje samo kada je bolest prisutna, već i preventivno, za jačanje organizma kako bi se odupreo različitim oboljenjima koja nastaju kao posledica stresa i nezdravog načina života”, ističe Goran Lukačević, iz Udruženja za klasičnu homeopatiju, dodajući da je homeopatija blagotvoran metod lečenja i prevencije svih uzrasta od začeća, rođenja do najstarijeg doba.

Svetske statistike jasno pokazuju da homeopatija ima najviše uspeha kada su u pitanju: kožne bolesti, alergije, glavobolje i vrtoglavice, bolesti sistema za disanje, kao i sistema za varenje, ginekološki i endokrini problemi, nesanice, poremećaji rasta, razvoja i ponašanja dece.

Takođe, homeopatija pomaže i u lečenju mentalno – emotivnih problema, kao i posledica svih vrsta stresova.

Homeopatija – prirodni put ka izlečenju

Gostovanje Gorana Lukačevića, diplomiranog homeopate u emisiji „Homeopatija – prirodni put ka izlečenju“ koja je 3.11.2012.godine prikazana na RT Vojvodina 1.

http://www.youtube.com/watch?v=2xHn20VEtkg

Оставите одговор