ŠKOLA

Udruženje „Boenninghausen“ se orijentisalo na pružanje usluga kao obrazovni centar za  klasičnu homeopatiju  po sistemu:

  • Osnovne studije u trajanju od tri godine (zvanje: homeopata);

Planira se da ocenjivanje u obrazovnom sistemu  bude zasnovano na Evropskom sistemu prenosa bodova (ECTS) čime se omogućava da studenti u nekom trenutku mogu da nastave studije klasične homeopatije u drugim zemljama ili da nastave studije pri Udruženju ako su došli iz drugih sredina.

Posle završenih trogodišnjih osnovnih studija , izdaje se diploma sa suplementom u skladu sa svim zakonskim procedurama Republike Srbije u oblasti neformalnog doživotnog obrazovanja odraslih. Ukoliko studenti iz nekog razloga napuštaju studije dobijaju uverenje sa suplementom.

Sa ponosom možemo reći da je u martu 2012.godine svoje trogodišnje putovanje u čarobni svet homeopatije započela prva generacija studenata.

U prijatnom prostoru udruženja, u moderno opremljenoj učionici i uz veliku podršku i mentorski rad, savladavanje obimnog i teškog, ali beskrajno zanimljivog gradiva iz homeopatije je lakše i zabavnije.

Оставите одговор