ALERGIJA 3

Alergija simptomi se klasifikuju kao blagi, umereni ili teški:

Blage reakcije uključuju lokalne simptome (koji utiču na određeno područje vašeg tela) kao što su osip ili koprivnjača, svrab, suzne/crvene oči, polenska groznica i curenje iz nosa. Blage reakcije se ne šire na druge delove tela.

Umerene reakcije uključuju simptome koji se šire na druge delove tela. Simptomi mogu uključivati svrab, koprivnjaču i/ili otok i probleme sa disanjem.

Teška alergijska reakcija, poznata kao anafilaksa, je retka, po život opasna hitna situacija, u kojoj je odgovor vašeg tela na alergen iznenadan, i utiče na celo telo. Anafilaksa može početi jakim svrabom očiju ili lica. U roku od nekoliko minuta pojavljuju se ozbiljniji simptomi, uključujući oticanje grla (što može izazvati probleme sa gutanjem i disanjem), bol u stomaku, grčeve, povraćanje, dijareju, koprivnjaču i otok (angioedem). Takođe možete imati mentalnu konfuziju ili vrtoglavicu, jer anafilaksa može izazvati pad krvnog pritiska.

Alergija na polen

Sezonski alergijski rinitis, ili polenska groznica, je alergijski odgovor na polen. Izaziva upalu i oticanje sluzokože nosa i zaštitnog tkiva očiju (konjunktiva). Sezonski alergijski rinitis je nazalna alergija koja se javlja sa godišnjim dobima usled pojave polena biljaka (drveća, trava ili korova). Sezonski simptomi se javljaju tokom sezone oprašivanja određenih biljaka, kao npr. alergija na ambroziju, pa se na osnovu toga može predvideti i kalendar alergija.

Simptomi alergije na polen uključuju kijanje, začepljenost (osećaj začepljenosti) i svrab, suzenje očiju, nosa i usta. Kod nekih ljudi, simptomi alergijske astme (piskanje, kratak dah, kašalj i/ili stezanje u grudima) mogu biti uzrokovani ili pojačani izlaganjem polenu.

Alergije se ne treba plašiti, već je treba prihvatiti kao stanje u kome se nalazite i tada krećete sa uspešnim lečenjem. Homeopatija nam dozvoljava da na osnovu siptomatske alergije , odredimo pravu homeopatsku terapiju za pacijenta. Mogu da kažem sada sa pozicije kliničkog homeopate , da se homeopatija uspešno bori s alergijom- uspepšno je leči.

Comments are closed.