UPALA  UHA KOD DECE

Infekcije pogađaju srednje uho, prostor ispunjen vazduhom iza bubne opne. i prehlada, grip ili čak alergije mogu da dovedu do infekcija, jer imaju tendenciju da uzrokuju zagušenja i oticanje nosnih prolaza i grla. Kada se iz sluznica gornjih disajnih puteva ne odvodi efikasno, ona se nakuplja, što može da poveća šansu za infekciju uha, od koje može čak da strada bubne opna.

Deca su sklonija ovim infekcijama, jer još uvek nisu izgradila imuni sistem koji bi se uspešno izborio sa virusima i bakterijama, a često su izložena većem broju klica u situacijama kad su okružena brojnim vršnjacima. Odgovor na pitanje zašto deca češće razvijaju upalu u odnosu na odrasle, leži i u razlikama u fizionomiji.  Deca imaju adenoid, odnosno treći krajnik i eustahijeve tube su uže. Kad dođe do prehlade, otekne sva sluznica, što onemogućava ventilaciju, prohodnost vazduha. U srednjem uhu se stvara tečnost, pa regija postaje naseljena bakterijama

Kad dođe do komplikacije, dete postaje razdražljivo, plače, neće da jede. Oseća jak bol, a lekovi protiv bolova ne pomažu. Ova pojava često je praćena i gnojem koji curi iz uha. Prema rečima pedijatra, infekcija krene kao virusna, ali kad se razviju simptomi potrebno je uključiti antibiotsku terapiju.

Homeopatska terapija daje izuzetne rezultate u tretmanu upale uha kod dece.

Comments are closed.