ANDROPAUZA MENOPAUZA KOD MUŠKARCA

 Muškarac postaje razdražljiv, nemiran, agresivan; a ponekad nasuprot tome: apatičan, preterano osetljiv, depresivan, pogoršava mu se pamćenje, dolazi do poremećaja sna, naglo se smanjuje radna sposobnost. Od spoljašnjih faktora mogu se izdvojiti „valunzi“: crvenilo kože, osećaj vrućine, znojenje. Smanjuje se maljavost na čelu, ispod pazuha, na licu – muškarac se ređe brije. Može doći do gojenja po ženskom tipu:masne naslage na stomaku i bedrima.
Od kardiovaskularnih simptomamuškarci primećuju tahikardiju, povišen krvni pritisak, aritmiju.

Takođe je smanjen libido, spontane i adekvatne erekcije, čak i ujutro, izražena je prevremena ejakulacija, lošiji je kvalitet sperme. U vezi s promenama u statusu hormona može početi da se razvija adenom, što se manifestuje čestom potrebom za mokrenjem u bilo koje doba dana, oslabljenim pritiskom urina, osećajem da bešika nije do kraja ispražnjena. To su najčešći simtomi. Ne mora da znači da će čovek osećati sve navedene simptome, ali se i intenzitet može razlikovati.

Homeopatska terapija nivo hormona kod muškaraca u andropauzi, reguliše tako što sve parametre hormona dovodi u normalni nivo lučenje istih i smanjuje simptome andropauze kod muškaraca.

#andropauza,#lečenjehomeopatiojm,#homeopatijabeograd

Comments are closed.