ALERGIJSKA ASTMA

Alergijska astma je najčešći oblik astme, kod dece se javlja u preko 90%, a kod odraslih u 50% slučajeva. Alergeni uobičajeno nisu opasni za naš organizam, ali ako ih imunološki sistem ne prepozna kao bezopasne materije, dolazi do razvoja preosetljivosti, odnosno alergijske reakcije tokom koje se stvaraju antitela (IgE antitela) koja potom pokreću imunološku reakciju koja dovodi do razvoja astme.

Potencijalni alergeni se nalaze svuda oko nas: u vazduhu, hrani, odeći, nakitu, na radnom mestu itd. Vrsta alergijske reakcije najčešće zavisi od mesta njihovog ulaska u organizam. Najčešći alergeni koji dovode do razvoja alergijske astme su poleni (trava, korova i drveća), grinje, gljivice i alergeni sa kože i dlake kućnih ljubimaca, mada se mogu naći i u hrani i lekovima.

Alergijska astma je često udružena s drugima alergijskim bolestima, u prvom redu sa alergijskom kijavicom, alergijskim konjuktivitisom i atopijskim dermatitisom.

S obzirom na to da se bolest uvek pogoršava kada ste izloženi alergenu na koji ste preosetljivi, veoma je važno da na vreme otkrijete alergene koji su potencijalno opasni za vas i sprovedete sve mere kojima ćete izbeći ili smanjiti vreme izloženosti.

Homeopatska terapija uspešno leči uzroke I posledice alergijske astme.Preporučena terapija: Bryonia,Arsenicum,Sulphur,Silica u potenciji X.

#astma,#homeopatijabeograd,#lečenjehomeopatijom,#porodica

Comments are closed.