Atopijski dermatitis kod dece – simptomi

Najgori simptom atopijskog dermatitisa je svrab.

Drugi uobičajeni simptomi atopijskog dermatitisa kod dece su:

  • crvenilo ili crveni osip
  • suva koža prekrivena ljuspicama
  • rane koje mogu biti otvorene ili prekrivene skramom

Ponekad simptomi dermatitisa počinju u obliku vrlo suve, isušene kože, koja posle pocrveni, i na kraju razvije osip.

Osip se može pojaviti u pregibima laktova ili kolena, a vaše dete može dobiti neke ljuskave mrlje unutar osipa. Takođe možete uočiti crvenilo iza ušiju, korenu kose, ili čak na rukama i stopalima. Ponekad će osip nastaviti da se razvija u otvorene čireve ili mehuriće iz kojih curi tečnost.

Pošto atopijski dermatitis ima tendenciju da jako svrbi, možda ćete primetiti da vaša beba ili malo dete češe kožu koja svrbi. Nažalost, tako mogu slučajno ozlediti kožu, što može dovesti do infekcije. Stoga se savetuje oprez u vezi češanja kože, posebno u slučaju male dece.

Svrab decu takođe može držati budnima noću. I tokom vremena, svrab može dovesti do zadebljanja kože, što se naziva lihenifikacija.

Takođe, možda ćete primetiti da simptomi atopisjkog dermatitisa vašeg deteta ne ostaju uvek konstantni. Oni se s vremena na vreme mogu pogoršati. Ovo stanje je poznato kao rasplamsavanje atopijskog dermatitisa.

Homeopatsko lečenje utiče da  simptomi postepeno nestaju, i na taj način kroz stimulaciju imuno sistema pacijent , u ovom slučaju deca kreću ka izlečenju . Homeopatsko lečenje atopijskog dermatitis je prirodno , lagano i nežno. Homeopatski lekovi se prepisuju na osnovu konstitucionalnog lečenja samog deteta.

Comments are closed.