ANKSIOZNOST

Usled ubrzanog životnog tempa, svakodnevnih stresova i manjka slobodnog vremena, većina ljudi sve češće oseća anksioznost. Prema rezultatima novijih istraživanja, 70 odsto žena pati od uznemirenosti i zabrinutosti, a četvrtina ih ima ozbiljne anksiozne poremećaje. Osećate li često bezrazložan strah, drhtavicu, jezu, vrtoglavicu i gušenje, dok vam srce ubrzano kuca? Dlanovi su vam stalno vlažni, a mišići napeti?

Ako ste prepoznali neki od simptoma anksioznosti, krajnje je vreme da se ozbiljno pozabavite ovim problemom. Osim što crpi energiju, ometa koncentraciju i kvari raspoloženje, ovaj poremećaj remeti svakodneve aktivnosti i povećava rizik od nastanka mnogih psihosomatskih bolesti. U lečenju anksioznosti važnu ulogu igraju individualna ili grupna psihoterapija, što se može kombinovati s medikamentima, a od pomoći mogu biti i brojne prirodne metode, uključujući homeopatiju, fitoterapiju, akupresuru, masažu, vežbe disanja…

Najpoznatiji homeopatski lek za anksioznost je Aconitum napelus, koji je pokazao izuzetne rezultalte u lečenju poremećaja koja je izazvala anksioznost, sprečava pojavu težih oblika psiholoških poremećaja.

Comments are closed.