HEMOROIDI


Hemoroidi mogu biti bolni i posebno nezgodni ako se stalno pojavljuju. Sami po sebi nisu opasni po život, a simptomi obično nestanu u roku od nekoliko dana, a dele se na spoljašnje ili unutrašnje.
Unutrašnji hemoroidi – Razvijaju se unutar rektuma (deo velikog creva koji vodi do anusa) i obično nisu vidljivi golim okom. Unutrašnji hemoroidi uglavnom ne bole, ali često bezbolno krvare. U nekim slučajevima unutrašnji hemoroidi mogu proviriti kroz anus i mogu se videti, što je poznato kao prolaps. Obično će se sami smanjuju unutar rektuma ili se mogu gurnuti nazad.
Spoljašnji hemoroidi – Ovi hemoroidi se razvijaju ispod kože, oko anusa. Oni su i najneugodniji i mogu izazvati svrab ili bol, a mogu se napipati i na dodir deluju kao kvržice. Kada se krvni ugrušak formira unutar spoljašnjeg hemoroida, nastaje trombozirani hemoroid, što može dovesti do jakog, stalnog bola. Ponekad ugrušci sami nestanu, ali ako se to ne dogodi, lekar ih može ukloniti. Ovaj postupak je najefikasniji ako se uradi u roku od 72 sata od stvaranja ugruška.
Homeopatski biljni lekovi na bazi aloe i arnike uspešno leče simptome hemoroida.
#hemoroidi, #hemoroidtedavisi, #zdravlje, #beograd, #porodica

Comments are closed.