Atopijski dermatitis 

Ako primetite crveni, ljuskavi osip na koži svog deteta, koji ranije nije bio tu, a ne postoji jasan uzrok ovog problema, pripazite. Naročito ako bude praćen češanjem kože.

Ne postoji nijedan određeni test koji bi utvrdio da li je atopijski dermatitis krivac za ovakvo stanje kože. Međutim, nekada pedijatar lekar može da inicira proveru antitela poznatog kao imunoglobulin E (IgE). Pitate se zašto?

Deca sa alergijama i atopijskim dermatitisom obično imaju više nivoe IgE u krvi, jer njihov imuni sistem “preterano” reaguje na određene alergene ili okidače alergija, i proizvodi više ovog antitela. Test kože na razne vrste alergena takođe može biti koristan.

Homeropatski prergled ustanovi promene na koži kod dece koji nije isti već veoma sličan ,i na osnovu promena se prepisuje konstitucionalni lek individualno kod svakog deteta,. Primenom samog homeopatskog leka stimulišemo promene koje utiču na stimulaciju imuno sistema , koja dovode do toga da lečenje počinje .

Preporuka za početak homeopatske terapije:Arsenicum, Hepar Sulphur,Grafit,Lachesis. Potenciija homeopatskog leka je u X potenciji.

#homeopatija,#homeopatijabeograd.#lečenjehomeopatijom

Comments are closed.