Depresija – lečenje homeopatijom

Izuzetno je teško kada se pacijent sa simptomimaa depresije pojavi u ordinaciji. Ali i veoma ohrabrujuće za pacijenta , zato što je došao i traži pomoć. Kao homeopata morate da budete izuzetno oprezni i ja bih dodao nežni prema pacijentu. Treba da pustite pacijenta da priča, i onda kada osetite da je pravo vreme uključite sebe u razgovor sa pacijentom, i lagano ako možete saznati na uzimanju slučaja , koji je okidač koji je doveo do nastanka depresije kod pacijenta, i ako ga otkrijete tada že te znati koliko vreme trajanja ima depresija.

Ima nekoliko vrsta depresije ja bih izdvojio neke.

Hronična depresija: uključuje dugotrajne hronične simptome, koji ne onesposobljavaju , ali dugotrajno optinalno otežavaju pacijentu njegovo funkcionisanje.

Postporođajna depresija: postpartalna depresija je teško emotivno stanje osećanja tuge i nezainteresovanosti , koji se može pojaviti tokom prve godine nakon porođaja.

Homeopatija sa svojim tretmanima I terapijama , pacijenta u depresivnom stanju drži pod kontrolom i lagano ga vodi putem izlečenja.

Izuzetna terapija koju možemo upotrebiti su tretmani natrium muriatikom, stafisagrijom, ignjacijom, aurum metalikom, i mnogim drugim homeopatskim  lekovima . Može se koristiti i kombinacija homeopatskih lekova.

Comments are closed.