VISOKA TEMPERATURA 

 Visoka temperatura jedan od najvećih bauka u našem društvu.Svi je se plaše, niko više ne može da je trpi i svi odmah kreću u njeno obaranje.A u stvari visoka temperatura je normalna reakcija organizma na upalu i predstavlja vid borbe našeg organizma protiv infekcije.Normalna temperatura kod zdravog čoveka je tu do 37 C.Ako neko ima 38 stepeni on je subfebrilan, od 38 – 39 febrilan, a preko toga visoko febrilan.Kada u naš organizam uđe neka infekcija, naše odbrambene snage se bude i kreću u njeno uništavanje.Temperatura skače zato što većina tih stranih faktora ne podnosi temperaturu preko 37, i naš organizam to koristi kako bi se borio protiv upale.U suštini kada imate temperaturu do 38 stepeni nju ne treba obarati.Treba pustiti naš organizam da se bori jer ta temperatura uništava tu infekciju.Temperaturu preko 38 treba spuštati, tu već organizam počinje da gubi previše tečnosti, dolazi do pregrevanja i korist od visoke temperature je manji i tu već treba krenuti sa obaranjem.Temperaturu treba obarati:

Paracetamol  lek prvog izbora, postoji u formi sirupa, tableta i supozitorija. Doza: 10 do 15 mg/kg tjelesne težine svakih 4 do 6 sati, maximalno 60 mg/kg/dan.

Brufen drugi lek koji se preporučuje za skidanje temperature kod dece starije od 6 meseci. Postoji u obliku sirupa. Za povišenu temperaturu preporučuje se u dozi od 5 do 10 mg/kg telesne težine svakih 6 sati.

ABC Hhomeopatski lek u potenciji 30c, na svakih 15 minuta 10 kapi , maksimalno osam doza.

#homeopatija,#homeopatijabeograd,#porodica

Comments are closed.