KALIUM BICHROMICUM- Homeopatski lek za sinuse



Signatura: kao osnova se koristi rastvor u destilovanoj vodi, a ne alkoholna tinktura,jer je ova supstanca vrlo reaktivna; narandžasti kristali koji u dodiru sa drugim supstancama postaju zapaljivi,pa se koriste u proizvodnji šibica, pirotehničkih i eksplozivnih smeša;
takođe se godinama upotrebljavaju za štavljenje kože i dekoraciju porcelana; obavezan su sastojak električnih baterija; hrom je oligoelement koji je neophodan za funkcionisanje biohemijskih procesa u organizmu;u kontaktu sa kožom može da izazove opekotine, ekceme i ulcere; kad se inhalira deluje destruktivno na mukozne membrane i gornji respiratorni trakt, može čak da dovede do perforacije nazalnog septuma; planeta Jupiter, Saturn i Mesec.
Suština leka: gusti iscedci koji se razvlače, bol u malim tačkama,
jedna tegoba se smenjuje sa drugom i ulceri.
Uzroci: loše posledice pijenja piva; od izlaganja hladnoći.
Modaliteti: pogoršanje od hladnoće, vlage, otvorenog vazduha, u proleće; od otkrivanja; ujutru, izmedju 2 i 3h noću, posle buđenja; kad isplazi jezik; od alkohola,piva, potisnutog katara, od saginjanja, od jela ,poboljšanje od toplote, kretanja, pritiska; kožni simptomi se poboljšavaju od hladnoće.
Patologija: deluje na mukozne membrane disajnih puteva, nosa, farinksa, stomaka, duodenuma. na fibrozna tkiva, ligamente, zglobove, kožu, cirkulaciju, bubrege; na koren nosa,jezika.
Senzacije: osećaj bola u malim tačkama; osećaj gustog sekreta bilo gde i nemogućnost da se on izbaci; osećaj punoće u korenu nosa.
Mentalno: razdražljivi, turobni pacijenti; konformisti, materijalistički orijentisani ljudi; sve mora da bude određeno, večera, seks, izlasci, pecanje, procedure; voli pravila i porodično okruženje; averzija na mentalni i fizički napor.
Indikacije: sinuzitis, akutni i hronični; mogu da budu zahvaćeni bilo koji sinusi; nosne izlučevine ili postnazalno slivanje sluzi koja je gusta i trakasta; nazalni prizvuk . osećaj pritiska i punoće u korenu nosa; nosni polipi; promuklost; oticanje resice u grlu; gastritis koji se smenjuje sa reumatizmom ili astmom; čir; proliv posle piva ili u jutarnjim satima; kolitis; proliv se smenjuje sa reumatizmom;
glavobolja u jednoj tačci; fotofobija i gubitak vida uz glavobolju;
astma, naročito između 2 i 3 h noću; produktivan kašalj sa gustim ispljuvkom;lutajući artritis;bolesti koje se javljaju kod hroničnih pivopija;duboki kožni ulceri.
#homeopatijabeograd,#homeopatskolečenje,#homeopatija,#sinusi

Comments are closed.