AURUM METALLICUM-HOMEOPATSKI LEK ZA DEPRESIJU

Zlato je čuveno po svojoj sposobnosti da leči najdublja moguća depresivna stanja i samoubilačke namere. Pacijent može biti u takvom stanju da ne oseća nikavu povezanost sa životom, boravi u izolovanoj praznini i u mraku. Kada vidimo pacijenta kako prevazilazi to stanje bez životne radosti i kako prosto procveta u jedno stanje radosti posle terapije Zlatom, bivamo nagrađeni za sve godine učenja.

Ovaj lek često odgovara ljudima koji su snažni, idealisti, postavljaju sebi vrlo visoke zahteve (ciljeve, goals) i žele da budu najbolji. Ukoliko biva osujećen na neki način u ostvarivanju ovih ciljeva, Zlato pacijent ulazi u period prevelike razdražljivosti, mogu mu se javljati nasilne misli i ideje. Razočarenje u ljubavnim odnosima i pretrpljen neuspeh mogu imati razorne posledice po ovaj lek. Često vidimo da pacijent ima duboka religijska ubeđenja. Na kraju, uprkos duhovnom naporu i radu pacijent ulazi u duboku klinički manifestnu depresiju i u stanje ozbiljne samoubilačke namere.

Mnogi homeopati izbegavaju da prepisuju ovaj lek ukoliko samoubilačke namere nisu prisutne. Međutim, mnogi slučajevi kojima bi trebalo zlato nemaju samoubilačke namere, pa čak ni manifestnu (conscious – svestan) depresiju; umesto toga pacijent se pretstavlja kao preterano ozbiljan, doteran čovek koji veliku (patološku) pažnu posvećuje uspesima na poslu i svojoj karijeri. Takav pacijent je takođe podložan adiktivnom ponašanju, tj sklon je odavanju piću i drogama. Nensi Herik sa Hanemanove klinike pretstavila je, na video trakama, slučajeve u kojima se ističu sklonost ka meditativnim tehnikama i dubokim spiritualnim težnjama Aurum pacijenata. Jedan od tih slučajeva je bio ozbiljno poremećen i doživljavao je halucinacije.

Zlato je jedan od naših najznačajnih antisifilitičkih lekova. Telesna patologija često podrazumeva glavobolju, sinusisitise i srčane bolesti.

Takođe Zlato „pokriva“ sve bolove, bez obzira na poreklo, koje dovode pacijenta do ivice samoubistva. Bol postaje toliko jak, da smrt izgleda kao jedino moguće rešenje. Sećam se slučaja neuralgije jedne grane trigeminalnog živca. Bol je bio neverovatno jak, izluđivao je pacijenta toliko da je ovaj poželao da je mrtav. Aurum 10M je doneo brzo olakšanje. Takođe se priseća jednog slučaja sa jako bolnim mastoiditisom, koji se javljao povremeno tokom nekoliko godina; ovo je isto bilo brzo izlečeno Zlatom.

Kada je dat u dobro indikovanim slučajevima, Zlato je u stanju da dosegne najveće dubine ljudskog organizma. Ponekad su promene koje izaziva zapanjujuće. Pacijenti sa dubokim depresijama doživljavaju iskreno ushićenje; zbog prethodne tame u kojoj su boravili, iskreno cene to novo svetlo koje počinju osećati u sebi.

#homeopatija,#homeopatijabeograd,#homeopatijalečenje,#depresija

Comments are closed.