LIBIDO-SEKSUALNI NAGON

Šta je uopšte libido ili seksualni nagon? Čini se kao jednostavno pitanje, ali naučnici se još uvek ne mogu složiti oko toga šta tačno čini libido i kako ga izmeriti kod muškaraca i žena. Iako hormoni igraju veliku ulogu u želji za seksom, nije uvek jasno koliko su oni stvarno uticajni.

Muškarci sa preko 50 godina

Ako su dobrog fizičkog i mentalnog zdravlja, nema razloga da muškarci s više od 50 godine ne nastave da uživaju u vođenju ljubavi. S druge strane, erektilna disfunkcija postaje sve češća s godinama, što je jedan od faktora koji onemogućavaju ispunjen seksualni život. Libido smanjuju i bolesti srca, dijabetes, visok holesterol i gojaznost, ali i pojedini lekovi koji leče ove boljke. Obratite se lekaru ako planirate da upotrebljavate vijagru i druge preparate za potenciju.

Žene sa preko 50 godina

Kada navrše 50 godina, neke žene postaju više zainteresovane za seks jer im život postaje lakši kada deca napuste porodični dom. Ali kako idu ka menopauzi, nivoi estrogena opadaju, što im smanjuje seksualni nagon. Anksioznost, debljanje i problemi sa spavanjem takođe su neki od faktora koji mogu učiniti da žene u ovom dobu budu manje raspoložene za seks nego ranije.

Homeopatska terapija uspešno sanira probleme libido.

#libido,#lečenjehomeopatijom,#homeopatijabeograd

Comments are closed.